Prvi pes Francije se predstavi

Foto: Epa
Foto: Epa
Tudi najnovejši francoski predsednik si je omislil psa.
Oglej si celoten članek

Prvega psa Francije so danes zasledili fotografi in sicer med prvim srečanjem vlade po počitnicah, ki ga je v Elizejski palači vodil predsednik Macron. Kuža z rdečo ovratico, ki sliši na ime Nemo, je veselo ter pod budnim očesom varnostnikov vohljal naokrog. Foto: Epa

Predsednik Emmanuel Macron in njegova žena Brigitte sta Nema, mešanca med labradorcem in bruseljskim grifonom, posvojila med vikendom, ko sta obiskala zavetišče za zapuščene živali. 

Francoski predsednik tako samo sledi tradiciji, kjer si vsak od predsednikov omisli psa. Večina jih je imela labradorce, vojni junak Charles de Gaulle pa je kot darilo od britanske kraljice Elizabete prejel valižanskega ovčarja. 

Nemo, ki dobil ime po kapitanu Nemu iz znanega romana Dvajset tisoč milj pod morjem, bo nasledil Philaea, labradorca, ki ga je prejšnji predsenik Francois Hollande poimenoval po plovilu za pristajanje na kometih Evropske vesoljske agencije. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.