Vizita za živali > Novice
1336 ogledov

Prvi pes Francije se predstavi

Epa
Tudi najnovejši francoski predsednik si je omislil psa.

Prvega psa Francije so danes zasledili fotografi in sicer med prvim srečanjem vlade po počitnicah, ki ga je v Elizejski palači vodil predsednik Macron. Kuža z rdečo ovratico, ki sliši na ime Nemo, je veselo ter pod budnim očesom varnostnikov vohljal naokrog.

 | Avtor: Epa Epa

Predsednik Emmanuel Macron in njegova žena Brigitte sta Nema, mešanca med labradorcem in bruseljskim grifonom, posvojila med vikendom, ko sta obiskala zavetišče za zapuščene živali. 

Francoski predsednik tako samo sledi tradiciji, kjer si vsak od predsednikov omisli psa. Večina jih je imela labradorce, vojni junak Charles de Gaulle pa je kot darilo od britanske kraljice Elizabete prejel valižanskega ovčarja. 

Nemo, ki dobil ime po kapitanu Nemu iz znanega romana Dvajset tisoč milj pod morjem, bo nasledil Philaea, labradorca, ki ga je prejšnji predsenik Francois Hollande poimenoval po plovilu za pristajanje na kometih Evropske vesoljske agencije. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice