Prvi vdih te kače obnorel splet

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Marsikomu kače niso simpatične, a zaradi tega posnetka si bo morda kdo premislil.
Oglej si celoten članek

V Avstralskem plazilskem parku so posneli trenutek, ko mala mulgna kača prvič vdihne, ljudje pa so nad njo navdušeni. Posnetki, ki jih objavljajo, imajo do 20 tisoč ogledov, medtem ko jih je ta posnetek zbral že skoraj pol milijona. 

Poseben trenutek je ujel Billy Collett, ki dela v parku, izvalila pa se je mulgna kača, ki jo angleško imenujo tudi King brown snake, latinsko ime pa je Pseudechis australis. 

Odrasla meri poltretji meter

Mali kačica lahko zraste do dveh metrov in pol, gre pa za strupeno kačo. Njen strup sicer ni zelo nevaren, ga pa proizvede velike količine, med ugrizom tako izloči do desetkrat toliko strupa kot tigrasta kača (Notechis scutatus), ki prav tako živi v Avstraliji. 

Mulgna kača se hrani predvsem z drugimi plazilci, kuščarji in kačami, tudi svoje vrste, občasno je tuti ptiče, male sesalce in žabe. 

Samica zleže od osem do 20 jajc, iz katerih se po dveh do treh mesecih zvalijo mladiči. Mati za njih ne skrbi, znajti se morajo sami. 

xxx
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.