Vizita za živali > Novice
158 ogledov

Prvi vdih te kače obnorel splet

Kača Youtube
Marsikomu kače niso simpatične, a zaradi tega posnetka si bo morda kdo premislil.

V Avstralskem plazilskem parku so posneli trenutek, ko mala mulgna kača prvič vdihne, ljudje pa so nad njo navdušeni. Posnetki, ki jih objavljajo, imajo do 20 tisoč ogledov, medtem ko jih je ta posnetek zbral že skoraj pol milijona. 

Poseben trenutek je ujel Billy Collett, ki dela v parku, izvalila pa se je mulgna kača, ki jo angleško imenujo tudi King brown snake, latinsko ime pa je Pseudechis australis. 

Odrasla meri poltretji meter

Mali kačica lahko zraste do dveh metrov in pol, gre pa za strupeno kačo. Njen strup sicer ni zelo nevaren, ga pa proizvede velike količine, med ugrizom tako izloči do desetkrat toliko strupa kot tigrasta kača (Notechis scutatus), ki prav tako živi v Avstraliji. 

Mulgna kača se hrani predvsem z drugimi plazilci, kuščarji in kačami, tudi svoje vrste, občasno je tuti ptiče, male sesalce in žabe. 

Samica zleže od osem do 20 jajc, iz katerih se po dveh do treh mesecih zvalijo mladiči. Mati za njih ne skrbi, znajti se morajo sami. 

Such a special moment caught by our head of Reptiles & Venom Billy Collett! One of our brand new, freshly hatched king brown snakes taking its very first breath!!!!

Objavil/a The Australian Reptile Park dne 22. januar 2016
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.