Psu se ne solzijo oči

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Veterinar je ugotovil, da se psu ne solzijo oči, zato je dobil zdravila. Bralko zanimajo še alternativne možnosti zdravljenja.
Oglej si celoten članek

Enajstletni zahodno višavski terier ima zadnje leto težave z očmi, ugotvjeno je bilo, da ima premalo solz, zato mu je bil predpisan ciklosporin. Prosim za alternativno možnost zdravljenja s homeopatskimi zdravili. Premalo solz verjetno povzroči tvorjenje sluzi v očesih, ki zrklo prekirje v celoti, kar pa odstranjujem z izpiranjem z fiziološko raztopino. Zanima me, če obstaja še kakšna druga možnost za ozdravitev oziroma lajšanje težav? Hvala in lep pozdrav.

Odgovarja Marko Nabergoj, dr. vet. med., Veterinarski inženiring, homeopatija

Pozdravljeni.

Težave, ki jih opisujete je potrebno najprej poskušati odpraviti z izpiranjem solznih kanalov. Če to ne da željenega rezultata, sta v homeopatiji dve substanci, ki jih uporabljamo v podobnih primerih. Prva je Staphisagria (SLO-ostrožnik) v potenci D6 in druga Silicea (SLO-silicijeva kislina), v potenci D12, vsakega po 5 globulov, 2X dnevno do ozdravitve. Na trgu so tudi kapljice iz naravnih elementov, ki pomagajo tudi lokalno. 
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.