Vizita za živali > Svetovalnica
68 ogledov

Psu se ne solzijo oči

Višavski terier Profimedias
Veterinar je ugotovil, da se psu ne solzijo oči, zato je dobil zdravila. Bralko zanimajo še alternativne možnosti zdravljenja.

Enajstletni zahodno višavski terier ima zadnje leto težave z očmi, ugotvjeno je bilo, da ima premalo solz, zato mu je bil predpisan ciklosporin. Prosim za alternativno možnost zdravljenja s homeopatskimi zdravili. Premalo solz verjetno povzroči tvorjenje sluzi v očesih, ki zrklo prekirje v celoti, kar pa odstranjujem z izpiranjem z fiziološko raztopino. Zanima me, če obstaja še kakšna druga možnost za ozdravitev oziroma lajšanje težav? Hvala in lep pozdrav.

Odgovarja Marko Nabergoj, dr. vet. med., Veterinarski inženiring, homeopatija

Pozdravljeni.

Težave, ki jih opisujete je potrebno najprej poskušati odpraviti z izpiranjem solznih kanalov. Če to ne da željenega rezultata, sta v homeopatiji dve substanci, ki jih uporabljamo v podobnih primerih. Prva je Staphisagria (SLO-ostrožnik) v potenci D6 in druga Silicea (SLO-silicijeva kislina), v potenci D12, vsakega po 5 globulov, 2X dnevno do ozdravitve. Na trgu so tudi kapljice iz naravnih elementov, ki pomagajo tudi lokalno.