Razbil okno in rešil psa

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Policisti in skrbniki so se prikazali skoraj uro po tem, ko je bil pes že na varnem.
Oglej si celoten članek

Kaj bi storili vi, če bi pri zunanji temperaturi 30 stopinj Celzija v temnem avtu, ki stoji na soncu, videli psa? Moški iz Grand Benda na spodnjem posnetku je razbil okno avta in rešil malega kosmatinca. Po pisanju očividcev je psu zagotovo rešil življenje, saj so se skrbniki psa prikazali skoraj uro po tem, ko je bil pes rešen. Policisti pa so od klica do prihoda potrebovali 50 minut. Po dogodku so psa odpeljali policisti.

xxx

V Sloveniji zakonodaja civilistom ne dovoljuje, da bi razbili okno in iz pregretega avtomobila rešili žival. Če bi želeli delovati v skladu z zakonom, bi morali poklicati policiste, ki nato sami poskrbijo za vstop v vozilo. Je pa hitro ukrepanje zelo pomembno, saj temperature v avtu na soncu hitro naraščajo. 

Kot smo pisali, temperature že pri zunanji temperaturi 20 stopinj Celzija po eni uri v avtu narastejo na 46 stopinj Celzija. Če je zunaj 30 stopinj, kot je bilo v tem primeru v Grand Bendu, pa je znotraj avta že po eni uri 56 stopinj Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.