Vizita za živali > Novice
10 ogledov

Razbil okno in rešil psa

Reševanje psa Facebook
Policisti in skrbniki so se prikazali skoraj uro po tem, ko je bil pes že na varnem.

Kaj bi storili vi, če bi pri zunanji temperaturi 30 stopinj Celzija v temnem avtu, ki stoji na soncu, videli psa? Moški iz Grand Benda na spodnjem posnetku je razbil okno avta in rešil malega kosmatinca. Po pisanju očividcev je psu zagotovo rešil življenje, saj so se skrbniki psa prikazali skoraj uro po tem, ko je bil pes rešen. Policisti pa so od klica do prihoda potrebovali 50 minut. Po dogodku so psa odpeljali policisti.

V Sloveniji zakonodaja civilistom ne dovoljuje, da bi razbili okno in iz pregretega avtomobila rešili žival. Če bi želeli delovati v skladu z zakonom, bi morali poklicati policiste, ki nato sami poskrbijo za vstop v vozilo. Je pa hitro ukrepanje zelo pomembno, saj temperature v avtu na soncu hitro naraščajo. 

Kot smo pisali, temperature že pri zunanji temperaturi 20 stopinj Celzija po eni uri v avtu narastejo na 46 stopinj Celzija. Če je zunaj 30 stopinj, kot je bilo v tem primeru v Grand Bendu, pa je znotraj avta že po eni uri 56 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.