Razpokane pasje tačke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pasje tačke so vsak dan izpostavljene številnim zunanjim vplivom, zato jim moramo nameniti posebno skrb.
Oglej si celoten članek

Čeprav našim psom pogosto pripisujemo človeške lastnosti, se moramo zavedati, da niso ljudje. Njihovo telo je drugačno od našega in prav tako njihove potrebe.

Če pri psu opazimo suhe in razpokane tačke, moramo hitro ukrepati, a ne s človeško kremo za noge ali roke. Te kreme so namenjene za našo mehko kožo in ne za trde pasje blazinice. Če jih bomo mazali s človeško kremo, bomo kožo zmehčali in uničili njihovo pomembno zaščitno funkcijo.

Od razpok do vnetja 

Suhe blazinice na pasjih tačkah lahko hitro razpokajo. V razpokah se lahko pojavi umazanija, ki rada povzroči infekcijo. To psa zelo boli, zato moramo hitro ukrepati. V primeru razpokanih tačk v specializirani trgovini za male živali ali veterinarski ambulanti poiščemo mazilo za pasje tačke, ki jih bo zaščitilo. 

Če pride do infekcije, operite tačko z antibakterijskim sredstvom in jo povijte. Psu preprečite, da si jo liže, ranica pa se mora zaceliti hitro v nekaj dneh. Povoj redno menjajte, da ne bo vlažen, če se ranica ne celi, obiščite veterinarja.

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.