Vizita za živali > Leksikon bolezni
246 ogledov

Razpokane pasje tačke

Pasja tačka Profimedias
Pasje tačke so vsak dan izpostavljene številnim zunanjim vplivom, zato jim moramo nameniti posebno skrb.

Čeprav našim psom pogosto pripisujemo človeške lastnosti, se moramo zavedati, da niso ljudje. Njihovo telo je drugačno od našega in prav tako njihove potrebe.

Če pri psu opazimo suhe in razpokane tačke, moramo hitro ukrepati, a ne s človeško kremo za noge ali roke. Te kreme so namenjene za našo mehko kožo in ne za trde pasje blazinice. Če jih bomo mazali s človeško kremo, bomo kožo zmehčali in uničili njihovo pomembno zaščitno funkcijo.

Od razpok do vnetja 

Suhe blazinice na pasjih tačkah lahko hitro razpokajo. V razpokah se lahko pojavi umazanija, ki rada povzroči infekcijo. To psa zelo boli, zato moramo hitro ukrepati. V primeru razpokanih tačk v specializirani trgovini za male živali ali veterinarski ambulanti poiščemo mazilo za pasje tačke, ki jih bo zaščitilo. 

Če pride do infekcije, operite tačko z antibakterijskim sredstvom in jo povijte. Psu preprečite, da si jo liže, ranica pa se mora zaceliti hitro v nekaj dneh. Povoj redno menjajte, da ne bo vlažen, če se ranica ne celi, obiščite veterinarja.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.