Se mačka lahko predozira z mačjo meto?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Mačke naj bi same zaznale, kdaj imajo dovolj.
Oglej si celoten članek

Mačja meta je za mačke neškodljiva, pravijo strokovnjaki. Kljub temu pa se lahko tehnično gledano mačke s tem zeliščem tudi predoziriajo, če prevelika doza pomeni, da mačke zbolijo. Prenajedanje s svežo mačjo meto pri domačih ljubljenčkih v najslabših primerih namreč povzroča bruhanje in drisko. 

Bo besedah veterinarke Shelby Neely ponavadi mačke same zaznajo, kdaj imajo dovolj, zaradi česar je po njenih besedah malo verjetno, da bi se naposled predozirale.

Z Neelyjevo se strinja tudi veterinarka Susan Friend, ki je za spletni medij Petful dejala, da če tudi bi mačka zaradi mačje mete zbolela, bi se morala hitro pozdraviti sama, brez hujših zapletov.

Spravlja jih ob pamet 

Ker je to zelišče, ki mačke zaradi vsebnosti eteričnega olja nepetalakton, spravlja ob pamet, neškodljivo, lahko svojim hišnim ljubljenčkom dovolite, da v njem brezmejno uživajo. Ob tem pa se boste lahko z zadovoljstvom in smehom, ki ga bodo izzvale reakcije vaše mačke, vi predozirali z dobro voljo.

Mačja meta je ena izmed 250 vrst, ki sestavljajo družino met. Danes jo pogosto najdemo v zeliščnih vrtovih, marsikje pa raste tudi kot plevel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.