Vizita za živali > Novice
75 ogledov

Se mačka lahko predozira z mačjo meto?

Ugriz mačke Profimedias
Mačke naj bi same zaznale, kdaj imajo dovolj.

Mačja meta je za mačke neškodljiva, pravijo strokovnjaki. Kljub temu pa se lahko tehnično gledano mačke s tem zeliščem tudi predoziriajo, če prevelika doza pomeni, da mačke zbolijo. Prenajedanje s svežo mačjo meto pri domačih ljubljenčkih v najslabših primerih namreč povzroča bruhanje in drisko. 

Bo besedah veterinarke Shelby Neely ponavadi mačke same zaznajo, kdaj imajo dovolj, zaradi česar je po njenih besedah malo verjetno, da bi se naposled predozirale.

Z Neelyjevo se strinja tudi veterinarka Susan Friend, ki je za spletni medij Petful dejala, da če tudi bi mačka zaradi mačje mete zbolela, bi se morala hitro pozdraviti sama, brez hujših zapletov.

Spravlja jih ob pamet 

Ker je to zelišče, ki mačke zaradi vsebnosti eteričnega olja nepetalakton, spravlja ob pamet, neškodljivo, lahko svojim hišnim ljubljenčkom dovolite, da v njem brezmejno uživajo. Ob tem pa se boste lahko z zadovoljstvom in smehom, ki ga bodo izzvale reakcije vaše mačke, vi predozirali z dobro voljo.

Mačja meta je ena izmed 250 vrst, ki sestavljajo družino met. Danes jo pogosto najdemo v zeliščnih vrtovih, marsikje pa raste tudi kot plevel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.