Starost, ko umirajo slovenski psi

Foto: Profimedia Pes
So res mešančki tisti, ki živijo najdlje? Preverili smo podatke, ki veljajo za Slovenijo ...
Oglej si celoten članek

"V Centralnem registru psov (CRPsi) je bilo na dan 17. avgusta 2017 registriranih 228.569 psov," so nam pojasnili na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Ker so skrbniki psov veterinarju dolžni sporočiti pogin svojega psa, imajo v registru tudi podatke o starosti, v kateri psi v Sloveniji umirajo. Poslali so nam podatke o povprečni starosti, ki jo ob poginu ali evtanaziji doživi dvajset najpogostejših pasem v Sloveniji.

Foto: Profimedia Angleški koker španjel Morda bo nekatere presenetilo dejstvo, da pripada najvišja povprečna starost angleškim koker španjelom in ne mešančkom. Mešančki so sicer zelo visoko, saj v povprečju poginejo v starosti desetih let.

Isto starost kot mešančki v povprečju doživijo še labradorci, maltežani, zahodnovišavski beli terierji in zlati prinašalci. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:35 29. Avgust 2017.

    kolikor vlozis v zival toliko ji podaljsas zivljenje ,,,poznam kar veliko psov ki so ze zelooo presegli to tabelo ,,,torej …

  • 19:29 29. Avgust 2017.

    Sramota, kako mladi umirajo. Vse to pa zaradi slabe in popolnoma neprimerne hrane - zažganih briketov, polnih žit, riža, koruze, …

  • 16:57 29. Avgust 2017.

    Glede na tabelo je naša "kokrkaj" že dve leti v plusu in je še vedno zelo vitalna.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.