Vizita za živali > Novice
13272 ogledov

Starost, ko umirajo slovenski psi

Pes
So res mešančki tisti, ki živijo najdlje? Preverili smo podatke, ki veljajo za Slovenijo ...

"V Centralnem registru psov (CRPsi) je bilo na dan 17. avgusta 2017 registriranih 228.569 psov," so nam pojasnili na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Ker so skrbniki psov veterinarju dolžni sporočiti pogin svojega psa, imajo v registru tudi podatke o starosti, v kateri psi v Sloveniji umirajo. Poslali so nam podatke o povprečni starosti, ki jo ob poginu ali evtanaziji doživi dvajset najpogostejših pasem v Sloveniji.

Angleški koker španjel | Avtor: Profimedias Profimedias
Morda bo nekatere presenetilo dejstvo, da pripada najvišja povprečna starost angleškim koker španjelom in ne mešančkom. Mešančki so sicer zelo visoko, saj v povprečju poginejo v starosti desetih let.

Isto starost kot mešančki v povprečju doživijo še labradorci, maltežani, zahodnovišavski beli terierji in zlati prinašalci. 

 

Komentarjev 3
 • cogocogo 19:35 29.avgust 2017.

  kolikor vlozis v zival toliko ji podaljsas zivljenje ,,,poznam kar veliko psov ki so ze zelooo presegli to tabelo ,,,torej ali je verjeti tem statistikam???? je res vse v njih,,,kaj pa tisti ki ne prijavijo smrti ,,, ...prikaži večrijavijo smrti ,,,

 • Margity Tedea 19:29 29.avgust 2017.

  Sramota, kako mladi umirajo. Vse to pa zaradi slabe in popolnoma neprimerne hrane - zažganih briketov, polnih žit, riža, koruze, oksidiranih žaltavih maščob in barvil ter druge kemije.Žal to priporočajo tudi veterinarji ... Moj nemški ovčar je ob pravilni prehrani ...prikaži več dočakal 16 let, drugi ima sedaj 15 let in je popolnoma zdrav. Tako da bo še kar lep čas živel. http://kuzki.povejnaprej.net/

 • Avatar Zala
  Zala 16:57 29.avgust 2017.

  Glede na tabelo je naša "kokrkaj" že dve leti v plusu in je še vedno zelo vitalna.

Sorodne novice