Vizita za živali > Svetovalnica
3540 ogledov

Trije razlogi, zakaj psi zobajo travo

Fotografija je simbolična
Veliko pasjih skrbnikov je zaskrbljenih, ker njihovi psi zobajo travo. Čeprav takšno početje načeloma ni nevarno, lahko pri štirinožcih zaradi draženja želodca in gastrointestinalnega trakta povzroči bruhanje in nelagodje.

Do hujših zapletov lahko pride, če trava vsebuje pesticide in herbicide. Psi travo zobajo predvsem zaradi treh razlogov.

Dolgčas

Psi, ki ne dobijo ustrezne vadbe oziroma aktivnosti, lahko sčasoma postanejo zdolgočaseni in iščejo dejavnosti, ki bi jih kratkočasile. Ena izmed takšnih aktivnosti je lahko zobanje trave. Strokovnjaki zato svetujejo, da v takih primerih ponovno ocenite, ali je vaš kuža dovolj aktiven. Če ugotovite, da ni, ga peljite na več sprehodov in se z njim pogosteje igrajte.

Prehranjevalne težave

Zgodovinsko gledano so psi vsejedi. Obstaja nekaj indikacij, da psi, ki zaužijejo premalo vlaknin, jejo travo, da bi nadomestili to pomanjkanje. Psom ima lahko trava tudi privlačen okus in strukturo. Če mislite, da je pomanjkanje vlaknin razlog, zaradi katerega vaš pes zoba travo, se posvetujte z veterinarjem in v njegovo prehrano dodajte manjkajoče elemente.

Razdražen želodec

Obstaja prepričanje, da psi, kadar imajo razdražen želodec in jih napenja, namensko zobajo travo, da bi sprožili bruhanje in iz želodca spravili snovi, ki jim povzročajo nelagodje.

pes, jack russell Vizita za živali Pozor! Trava lahko psu zleze v sluhovod
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.