Ste že videli eno največjih pasemskih mačk?

Foto: Andreja Ručman maine coon Foto: Andreja Ručman maine coon Foto: Andreja Ručman maine coon Foto: Andreja Ručman maine coon Foto: Andreja Ručman maine coon Foto: Andreja Ručman maine coon
Če v živo še nikoli niste videli mačke, ki lahko zraste tudi do 1,2 metra, boste imeli priložnost za to kmalu - 4. junija 2022 v Novi Gorici, kjer naša medijska hiša organizira Festival za ljubitelje živali.
Oglej si celoten članek

Maine Coon je postal ena najbolj priljubljenih mačjih pasem na svetu. To je verjetno posledica njegove preprostosti, robustnosti in čudovitega značaja. O tem se boste lahko prepričali na lastne oči na Žurnalovem Festivalu za ljubitelje živali 4. junija 2022 v Novi Gorici, kjer bo prisotna tudi mačkarna Mypaws s svojimi mačjimi predstavniki, ki letos praznuje svojo 13. obletnico.

Foto: Andreja Ručman maine coon

"Letos se bo na festivalu predstavilo tako nekaj starejših članov naše mačje družinice kot nekaj novih, zanimivih in posebnih novih članov družine, pridružili pa se nam bodo tudi novi lastniki in njihovi mačji srčki. Vsi skupaj bomo z obiskovalci z veseljem poklepetali o pasmi, naših mačkah, njihovih posebnostih, vzrejo, na kaj je treba biti pozoren ter odgovarjali na vsako zastavljeno vprašanje," pred dogodkom pove vodja mačkarne Mypaws Andreja Ručman, ki se je v omenjeno pasmo zaljubila po izgubi njihovega dolgoletnega družinskega člana, prekrasnega črno belega domačega muca Mikija.

"Ker je bilo naše življenje brez kosmate kepice prazno, smo se hitro odločili, da poiščemo svojega novega prijatelja. Na pasmo smo naleteli čisto naključno, saj je pred tem nismo poznali, ko smo po televiziji videli reportažo iz mačje razstave. In ja, to je bila ljubezen na prvi pogled, ter se podali v iskanje. Tako se nam je pridružil naš prvi Maine Coon kastriran samček Benny, ki je 'glavni krivec' za kasnejše razmišljanje o tem, da postanemo vzreditelji prav te pasme in tako postali do današnjega dne lastniki desetih nežnih velikanov," se začetkov spominja sogovornica.

Foto: Andreja Ručman maine coon

Tudi v letu 2022 se bo Žurnalov Festival za ljubitelje živali odvijal v sklopu Dežele prijateljev v Novi Gorici. Obiskali ga boste lahko v soboto, 4. junija popoldan (15. - 21. ure), v primeru slabega vremena pa v soboto 18. junija. Dogodek smo prestavili na popoldansko-večerni čas, obiskali nas boste lahko med 15.00 in 21.00 uro. Tako kot v lanskem letu bo festival potekal pred mestno hišo, rdeča nit dogodka pa bo odgovorno skrbništvo živali. V deželi prijateljev bosta tudi tokrat dva festivala - poleg Festivala za ljubitelje živali še Robin Hood festival v organizaciji Radia Robin. Soorganizator Dežele prijateljev je Mestna občina Nova Gorica. Dogodku sledite TUKAJ.

 

Vzrediteljico smo povprašali o zanimivh dejstvih o omenjeni pasmi, ki sledijo spodaj:

1.) Zagotovo je prva stvar njihova velikost in "divji" videz, ki je lahko včasih strah zbujajoče, a ko spoznaš njihov karakter, je skrb odveč.

2.) Maine cooni so izredno nežne in ljubeče mačke, ki obožujejo svoje lastnike in jim pravijo tudi kužki v mačjih telesih.

3.) So ena največjih pasemskih mačk.

4.) So mačke, ki so izredno privržene svojim lastnikom in jih lahko seboj vzamemo kamorkoli, saj so najbolj srečni, če nas lahko spremljajo.

5.) Obožujejo otroke, z njimi stkejo posebne vezi in so jim zvest prijatelj skozi celo življenje.

Strokovnjakinja Hranjenje s surovimi ribami je za pse in mačke nevarno

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.