T. rex: Bi uganili, kako hitro je tekel?

Foto: Profimedia T. rex
Vas zanima, kako hitro je v resnici tekel strah in trepet med dinozavri?
Oglej si celoten članek

Znanstveniki na Univerzi v Manchestru so s pomočjo računalniške simulacije ugotavljali, katera je bila njavečja hitrost, ki jo je dosegel T. rex. Ob tem so upoštevali višino, težo, mišice in skeletno strukturo. Ugotovili so, da so bile njegove noge pretežke, skelet pa ne bi prenesel hitrega teka.

Rezultati objavljeni v reviji Peer J so presenetili marsikoga.

Strah in trepet med dinozavri je lahko dosegel le hitrost 20 kilometrov na uro.

Za primerjavo: najvišja hitrost, ki jo je pri teku dosegel najhitrejši Zemljan na svetu Jamajčan Usain Bolt je bila 44,424 kilometra na uro. Omenjeno hitrost je dosegel pri 68. metru pri teku na sto metrov.

Vizita za živali Zakaj so bili dinozavri tako veliki

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.