Tako nerazgledani so Američani

Foto: EPA
Foto: EPA
11 odstotkov odraslih Američanov, ki pijejo mleko, kar je 16,4 milijona ljudi, verjame, da čokoladno mleko proizvajajo rjave krave, je razvidno iz raziskave mlekarske industrije v ZDA, ki jo je objavil ameriški časnik Washington Post. Raziskovalce ob tem preseneča, da te številke niso še višje.
Oglej si celoten članek

Kmetijski, izobraževalni in prehrambeni strokovnjaki v ZDA se namreč že desetletja pritožujejo, da so Američani kmetijsko nepismeni, ker ne vedo, od kje prihaja hrana, ki jo kupijo v trgovini. Raziskava ministrstva za kmetijstvo je v 90. letih odkrila, da vsak peti Američan ne ve, da hamburgerje delajo iz govedine.

Anketa med osnovnošolci v Kaliforniji je ugotovila, da jih več kot polovica ne ve, da so vložene kumarice kumarice, da je solata rastlina, 40 odstotkov pa jih ni vedelo, da so hamburgerji iz govedina. 30 odstotkov jih celo ni vedelo, da sir delajo iz mleka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:03 18. Junij 2017.

    Naj nekdo naredi raziskavo za Slovenijo. Če ne bodo rezultati vsaj polovico manjši, potem je to razlog za skrb, kako …

  • 13:14 18. Junij 2017.

    Od kot vam 11% ce na prvi strani clanka...v prvi vrstici pise 7%?<br />A to z kaksnim razloom potencirate ali …

  • 13:50 17. Junij 2017.

    V Sloveniji je 1/3 ljudi še pred tremi leti verjela v Mira Cerarja

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.