Vizita za živali > Novice
44 ogledov

Tako nerazgledani so Američani

Krave EPA
11 odstotkov odraslih Američanov, ki pijejo mleko, kar je 16,4 milijona ljudi, verjame, da čokoladno mleko proizvajajo rjave krave, je razvidno iz raziskave mlekarske industrije v ZDA, ki jo je objavil ameriški časnik Washington Post. Raziskovalce ob tem preseneča, da te številke niso še višje.

Kmetijski, izobraževalni in prehrambeni strokovnjaki v ZDA se namreč že desetletja pritožujejo, da so Američani kmetijsko nepismeni, ker ne vedo, od kje prihaja hrana, ki jo kupijo v trgovini. Raziskava ministrstva za kmetijstvo je v 90. letih odkrila, da vsak peti Američan ne ve, da hamburgerje delajo iz govedine.

Anketa med osnovnošolci v Kaliforniji je ugotovila, da jih več kot polovica ne ve, da so vložene kumarice kumarice, da je solata rastlina, 40 odstotkov pa jih ni vedelo, da so hamburgerji iz govedina. 30 odstotkov jih celo ni vedelo, da sir delajo iz mleka.

Komentarjev 3
  • zdrej 23:03 18.junij 2017.

    Naj nekdo naredi raziskavo za Slovenijo. Če ne bodo rezultati vsaj polovico manjši, potem je to razlog za skrb, kako deluje šolski sistem. Starši so namreč že lahko bebci na tem področju.

  • Avatar Lojzerozina
    Lojzerozina 13:14 18.junij 2017.

    Od kot vam 11% ce na prvi strani clanka...v prvi vrstici pise 7%?A to z kaksnim razloom potencirate ali kako?

  • McClain 13:50 17.junij 2017.

    V Sloveniji je 1/3 ljudi še pred tremi leti verjela v Mira Cerarja