Takšen Guinnessov rekord ima ta morska krava

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Samec morske krave Snooty je z 68 leti najdlje živeči predstavnik svoje vrste v ujetništvu, s čimer je postal Guinnessov rekorder.
Oglej si celoten članek

Snooty, priljubljeni samec morske krave iz akvarija v Muzeju Južna Florida, je pred dnevi dopolnil 68 let, s čimer se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot najdlje živeči predstavnik svoje vrste v ujetništvu. Tako je že za skoraj desetletje prehitel prejšnjega nosilca rekorda, ki je umrl star 59 let in za dvajset let tretjega najdlje živečega predstavnika te vrste morskih sesalcev. 

V naravi te morske živali sicer redko živijo več kot deset let. Po besedah morskih biologov pogosto umrejo zaradi trkov z barkami oziroma drugimi plovili.
 

Morski sesalec, ki se je rodil leta 1948, je v floridski akvarij prišel 11 mesecev po rojstvu in tam ostal vse do danes. Živi v 250.000-litrskem akvariju skupaj s še dvema morskima kravama. Po besedah odgovornih v akvariju pa ima dolgoživi morski sesalec raje interakcijo z ljudmi kot pa predstavnikoma svoje vrste. Pri svojih skoraj 70 letih pa je po mnenju odgovornih v akvariju prestar, da bi ga spustili v naravni habitat, zato bo, kot pravijo, do konca svojega dolgega življenja jedel travo in plaval v njegovem domačem bazenu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.