Vizita za živali > Novice
180 ogledov

Takšen Guinnessov rekord ima ta morska krava

Morska krava Youtube
Samec morske krave Snooty je z 68 leti najdlje živeči predstavnik svoje vrste v ujetništvu, s čimer je postal Guinnessov rekorder.

Snooty, priljubljeni samec morske krave iz akvarija v Muzeju Južna Florida, je pred dnevi dopolnil 68 let, s čimer se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot najdlje živeči predstavnik svoje vrste v ujetništvu. Tako je že za skoraj desetletje prehitel prejšnjega nosilca rekorda, ki je umrl star 59 let in za dvajset let tretjega najdlje živečega predstavnika te vrste morskih sesalcev. 

V naravi te morske živali sicer redko živijo več kot deset let. Po besedah morskih biologov pogosto umrejo zaradi trkov z barkami oziroma drugimi plovili.
 

Morski sesalec, ki se je rodil leta 1948, je v floridski akvarij prišel 11 mesecev po rojstvu in tam ostal vse do danes. Živi v 250.000-litrskem akvariju skupaj s še dvema morskima kravama. Po besedah odgovornih v akvariju pa ima dolgoživi morski sesalec raje interakcijo z ljudmi kot pa predstavnikoma svoje vrste. Pri svojih skoraj 70 letih pa je po mnenju odgovornih v akvariju prestar, da bi ga spustili v naravni habitat, zato bo, kot pravijo, do konca svojega dolgega življenja jedel travo in plaval v njegovem domačem bazenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.