Tej dragoceni prvorojenki je ime Slava

Foto: Kobilarna Lipica
Foto: Kobilarna Lipica
Do začetka junija se bo dragocena plemenska čreda Kobilarne Lipica povečala za več kot dvajset žrebet.
Oglej si celoten članek

"Tik pred velikonočnimi prazniki je v Kobilarni Lipica prišla na svet prva letošnja žrebička. To je rjavka Slava, mala, igriva žrebička, ki je – tako kot že stoletja velja za lipicanske žrebičke – dobila ime po materi 641 Slava XVI.," so sporočili iz Kobilarne Lipica.

Dragocena žrebička na svet prišla v ponedeljek ob teh zjutraj in to tam, kjer že od 19. stoletja prihajajo na svet vsa lipicanska žrebeta v Lipici, to je v hlevu na Borjači.

Foto: Kobilarna Lipica Slava lipicanka Iz Lipice še sporočajo, da so delavci Lipice, še posebej ponosni zato, ker mati 641 Slava XVI svojo prvorojenko ves čas nežno varuje. Sicer je oče male Slave plemenski žrebec 522 Neapolitano Gaetana XXXII.

Obiskovalci letošnje premierne predstave v Lipici so ga lahko občudovali v solo nastopu – točki, ki jo izvajajo le najvišje izšolani lipicanski žrebci. Mala Slava je njegova druga potomka.

Videti jih bo mogoče v maju

Danes so se v Lipici razveselili še Canisse in Steake, ki sta na svet prišli danes zjutraj. Tako kot Slava bosta s svojima materama najprej preživeli v porodnem boksu, že v drugi polovici maja pa bodo mlade žrebičke že na ogled obiskovalcem, so še sporočili iz Lipice, kjer pričakujejo, da bodo imeli v juniju že več kot dvajset žrebet.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.