Vizita za živali > Novice
122 ogledov

Tej dragoceni prvorojenki je ime Slava

Slava lipicanka Kobilarna Lipica
Do začetka junija se bo dragocena plemenska čreda Kobilarne Lipica povečala za več kot dvajset žrebet.

"Tik pred velikonočnimi prazniki je v Kobilarni Lipica prišla na svet prva letošnja žrebička. To je rjavka Slava, mala, igriva žrebička, ki je – tako kot že stoletja velja za lipicanske žrebičke – dobila ime po materi 641 Slava XVI.," so sporočili iz Kobilarne Lipica.

Dragocena žrebička na svet prišla v ponedeljek ob teh zjutraj in to tam, kjer že od 19. stoletja prihajajo na svet vsa lipicanska žrebeta v Lipici, to je v hlevu na Borjači.

Slava lipicanka | Avtor: Kobilarna Lipica Kobilarna Lipica
Iz Lipice še sporočajo, da so delavci Lipice, še posebej ponosni zato, ker mati 641 Slava XVI svojo prvorojenko ves čas nežno varuje. Sicer je oče male Slave plemenski žrebec 522 Neapolitano Gaetana XXXII.

Obiskovalci letošnje premierne predstave v Lipici so ga lahko občudovali v solo nastopu – točki, ki jo izvajajo le najvišje izšolani lipicanski žrebci. Mala Slava je njegova druga potomka.

Videti jih bo mogoče v maju

Danes so se v Lipici razveselili še Canisse in Steake, ki sta na svet prišli danes zjutraj. Tako kot Slava bosta s svojima materama najprej preživeli v porodnem boksu, že v drugi polovici maja pa bodo mlade žrebičke že na ogled obiskovalcem, so še sporočili iz Lipice, kjer pričakujejo, da bodo imeli v juniju že več kot dvajset žrebet.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.