To so trije starejši in večji psi, ki iščejo dom

Foto: Horjul Mišo
Tokrat predstavljamo tri pasje duše, ki že zelo dolgo čakajo odgovornega in srčnega skrbnika.
Oglej si celoten članek

Dejstvo je, da starejši psi v zavetiščih težje najdejo skrbnika, kot njihovi mladi "sošolci". Res je, da imajo pred seboj najbrž krajše življenje kot mladički, imajo pa prav tako veliko srce in željo po skrbnem in dobrem skrbniku. 

Tokrat predstavljamo tri pse večje rasti, ki čakajo v zavetišču Horjul. V Zavetišču Horjul sicer pojasnjujejo, da je že v telefonskem razgovoru potencialni posvojitelj seznanjen z osnovnimi pogoji, ob posvojitvi pa podpiše tudi posvojitveno pogodbo.

“Ker se trudimo, da bi za vsako žival našli najbolj primernega posvojitelja, si glede na to, da žival najbolje poznamo, pridržujemo pravice za zavrnitev posvojitve,” dodajajo.

Za ogled in razgovor si vzemite dovolj časa, s seboj imejte vso potrebno opremo za posvojeno žival: ovratnico, povodec, za mačke transporter, pravočasno pa, najbolje po pogovoru z oskrbnikom zavetišča, nabavite tudi hrano, ležišče, nagobčnik, pripomočke za nego.

Na spletni starni Zavetišča Horjul so opisane vse živali, ki iščejo nov dom, za vsako žival so na forumu odprli tudi temo, kjer najdemo pogosto celo filmčke njihovih živalic. Vsi trije kužki so bili na voljo za oddajo še v petek popoldan. Telefonska številka Zavetišča Horjul je: 051 30 44 35, kličite pa jih med uradnimi urami, od 8.30 do 12.30 od ponedeljka do petka.

Trije kosmatinci

Psica Rika je bila oddana v zavetišče 5.septembra lani, ko je bila stara 7 let. Pravkar je minilo torej že eno leto, odkar čaka na nov topel dom.

Foto: Zavetišče Horjul Psička Rika

Runo je bil prav tako kot Rika oddan v zavetišče lanskega septembra, tedaj je imel devet let.  

Foto: Horjul Runo

Mišo je bil v zavetišče sprejet lanskega oktobra star približno 11 let.

Foto: Horjul Mišo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.