Tožilstvo se je odločilo, kaj z obtožnico zoper mamo

Foto: You tube
Foto: You tube
Zoper mamo 3-letnega dečka, ki je padel v prostor za gorile v živalskem vrtu v Cincinnatiju, zaradi česar so usmrtili gorilo, tožilstvo ne bo vložilo obtožnice.
Oglej si celoten članek

17-letna gorila Harambe, pripadnica ogrožene vrste, je bila usmrčena nekaj minut zatem, ko je 27. maja v njen ograjen prostor padel 3-letni deček. Kritiki odločitve zaposlenih v živalskem vrtu so zahtevali obtožnico zoper mamo dečka za njeno malomarno ravnanje. Deček je utrpel pretres možganov in nekaj prask, težkih poškodb pa k sreči ne.

"Zelo mi je žal za izgubo gorile, vendar ničesar v dani situaciji ne utemeljuje vložitve obtožnice," je povedal vodja okrožnega državnega tožilstva Hamilton Joseph Deters. Dodal je pričanja očividcev, ki so povedali, da se mama niti v enem trenutku ni izpostavila sina nevarnosti, da se je od njega obrnila le za nekaj sekund, ko se je posvetila svojemu drugemu otroku.

Deček je bil v živalskem vrtu skupaj s svojo mamo in tremi sestrami ter družinskimi prijatelji, ko se je povzpel preko ograje in padel v gorilin prostor. Gorilo so ustrelili s strelom v glavo, medtem ko je bil deček med njenima nogama.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.