Vizita za živali > Novice
5 ogledov

Tožilstvo se je odločilo, kaj z obtožnico zoper mamo

Gorila in deček You tube
Zoper mamo 3-letnega dečka, ki je padel v prostor za gorile v živalskem vrtu v Cincinnatiju, zaradi česar so usmrtili gorilo, tožilstvo ne bo vložilo obtožnice.

17-letna gorila Harambe, pripadnica ogrožene vrste, je bila usmrčena nekaj minut zatem, ko je 27. maja v njen ograjen prostor padel 3-letni deček. Kritiki odločitve zaposlenih v živalskem vrtu so zahtevali obtožnico zoper mamo dečka za njeno malomarno ravnanje. Deček je utrpel pretres možganov in nekaj prask, težkih poškodb pa k sreči ne.

"Zelo mi je žal za izgubo gorile, vendar ničesar v dani situaciji ne utemeljuje vložitve obtožnice," je povedal vodja okrožnega državnega tožilstva Hamilton Joseph Deters. Dodal je pričanja očividcev, ki so povedali, da se mama niti v enem trenutku ni izpostavila sina nevarnosti, da se je od njega obrnila le za nekaj sekund, ko se je posvetila svojemu drugemu otroku.

Deček je bil v živalskem vrtu skupaj s svojo mamo in tremi sestrami ter družinskimi prijatelji, ko se je povzpel preko ograje in padel v gorilin prostor. Gorilo so ustrelili s strelom v glavo, medtem ko je bil deček med njenima nogama.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.