Ubili znanega zaščitnika slonov

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
V Tanzaniji je bil v sredo zvečer ubit vodilni zaščitnik slonov Wayne Lotter, so sporočili iz njegove fundacije PAMS.
Oglej si celoten članek

Ustrelili so ga v Dar es Salaamu, motiv umora Južnoafričana pa še ni znan, je sporočila tanzanijska policija, ki je začela s preiskavo njegove smrti.

"S strtim srcem sporočamo, da je bil soustanovitelj fundacije Wayne Lotter ustreljen in ubit včeraj ponoči v predelu Dar es Salaama," je fundacija v četrtek zapisala na svoji spletni strani.

Britanska raziskovalka primatov in ugledna okoljevarstvenica Jane Goodall je Lotterja opisala kot njenega heroja. Po njenih besedah je bil moški, ki se je v svoji pobudi za zaščito tanzanijske divjine "soočil z ostrim nasprotovanjem in osebnimi grožnjami", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

xxx

Aretirali skoraj 900 divjih lovcev

Lotter si je v Tanzaniji močno prizadeval za boj proti divjim lovcem na slone in trgovini s slonovino, je še poročala AFP.

"Wayne je svoje življenje posvetil afriški divjini. Iz mladeniča, ki je delal kot lovski čuvaj v svoji domači Južni Afriki, je postal vodja pobude proti divjim lovcem v Tanzaniji," je soustanovitelju v spomin zapisala fundacija.

Fundacija PAMS sicer financira Nacionalno in transnacionalno enoto za preiskovanje resnih kaznivih dejanj v Tanzaniji. V zadnjih letih je bila ta enota pri varovanju slonov precej uspešna. Aretirali so namreč skoraj 900 divjih lovcev in nezakonitih trgovcev s slonovino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:06 20. Avgust 2017.

    Le zakaj so ga ubili??? Iz enakega razloga kot nekoč Diane Fossey, zaščitnico gorskih goril. Večji kot je denar v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.