Vizita za živali > Novice
660 ogledov

Ubili znanega zaščitnika slonov

sveča Profimedias
V Tanzaniji je bil v sredo zvečer ubit vodilni zaščitnik slonov Wayne Lotter, so sporočili iz njegove fundacije PAMS.

Ustrelili so ga v Dar es Salaamu, motiv umora Južnoafričana pa še ni znan, je sporočila tanzanijska policija, ki je začela s preiskavo njegove smrti.

"S strtim srcem sporočamo, da je bil soustanovitelj fundacije Wayne Lotter ustreljen in ubit včeraj ponoči v predelu Dar es Salaama," je fundacija v četrtek zapisala na svoji spletni strani.

Britanska raziskovalka primatov in ugledna okoljevarstvenica Jane Goodall je Lotterja opisala kot njenega heroja. Po njenih besedah je bil moški, ki se je v svoji pobudi za zaščito tanzanijske divjine "soočil z ostrim nasprotovanjem in osebnimi grožnjami", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Aretirali skoraj 900 divjih lovcev

Lotter si je v Tanzaniji močno prizadeval za boj proti divjim lovcem na slone in trgovini s slonovino, je še poročala AFP.

"Wayne je svoje življenje posvetil afriški divjini. Iz mladeniča, ki je delal kot lovski čuvaj v svoji domači Južni Afriki, je postal vodja pobude proti divjim lovcem v Tanzaniji," je soustanovitelju v spomin zapisala fundacija.

Fundacija PAMS sicer financira Nacionalno in transnacionalno enoto za preiskovanje resnih kaznivih dejanj v Tanzaniji. V zadnjih letih je bila ta enota pri varovanju slonov precej uspešna. Aretirali so namreč skoraj 900 divjih lovcev in nezakonitih trgovcev s slonovino.

Komentarjev 1
  • Avatar gujdek
    gujdek 23:06 20.avgust 2017.

    Le zakaj so ga ubili??? Iz enakega razloga kot nekoč Diane Fossey, zaščitnico gorskih goril. Večji kot je denar v igri, večji izmečki se najdejo okoli korita.