Upokojena medicinska sestra odprla hospic za pse

Foto: Facebook Foto: Facebook Foto: facebook Foto: Facebook Foto: Facebook
Zrezki in sprehodi ob morju.
Oglej si celoten članek

Nicola Coyle, 46-letna medicinska sestra v pokoju, je v Veliki Britaniji odprla prvi hospic za pse, kjer jih pred smrtjo razvaja z zrezki, hrano iz McDonald'sa in s sprehodi do morja.  

Coylova je začela s projektom Grey Muzzle Canine Hospice, potem ko jo pretresena spoznala, kako se skrbniki pogosto znebijo psov pred smrtjo. V svoj hospic tako sprejema štirinožce, ki jim grozi usmrtitev ali pa so neozdravljivo bolni in jim je ostalo manj kot pol leta življenja.  

Foto: Facebook Psi največkrat pridejo iz zavetišč za pse, veterinarskih klinik ali nevladnih organizacij, kjer jim grozi, da jih bodo uspavali, če ne dobijo novega doma. A Coylova njihovo nesrečo spreminja v boljši preostanek življenja. Nekdanja medicinska sestra pomaga psom z aktivnostmi in priboljški s svojega seznama, med katerimi je sladoled na plaži in praznovanje rojstnih dni.  

Foto: facebook Stroške za pse financira iz svojega žepa ali z donacijami. V povprečju na psa porabi 500 funtov. Za psa je najdlje skrbela leto in dva meseca, najmanj pa le dva tedna. S pomočjo svojih dveh otrok je pomagala že več kot 30 psom v svojem domu v  Nottinghamu, kjer si želi zgraditi tudi čisto poseben dom za pse, je poročal The Daily Mail.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.