Vizita za živali
1348 ogledov

Upokojena medicinska sestra odprla hospic za pse

1/5
Facebook
Zrezki in sprehodi ob morju.

Nicola Coyle, 46-letna medicinska sestra v pokoju, je v Veliki Britaniji odprla prvi hospic za pse, kjer jih pred smrtjo razvaja z zrezki, hrano iz McDonald'sa in s sprehodi do morja.  

Coylova je začela s projektom Grey Muzzle Canine Hospice, potem ko jo pretresena spoznala, kako se skrbniki pogosto znebijo psov pred smrtjo. V svoj hospic tako sprejema štirinožce, ki jim grozi usmrtitev ali pa so neozdravljivo bolni in jim je ostalo manj kot pol leta življenja.  

 | Avtor: Facebook Facebook
Psi največkrat pridejo iz zavetišč za pse, veterinarskih klinik ali nevladnih organizacij, kjer jim grozi, da jih bodo uspavali, če ne dobijo novega doma. A Coylova njihovo nesrečo spreminja v boljši preostanek življenja. Nekdanja medicinska sestra pomaga psom z aktivnostmi in priboljški s svojega seznama, med katerimi je sladoled na plaži in praznovanje rojstnih dni.  

 | Avtor: facebook facebook
Stroške za pse financira iz svojega žepa ali z donacijami. V povprečju na psa porabi 500 funtov. Za psa je najdlje skrbela leto in dva meseca, najmanj pa le dva tedna. S pomočjo svojih dveh otrok je pomagala že več kot 30 psom v svojem domu v  Nottinghamu, kjer si želi zgraditi tudi čisto poseben dom za pse, je poročal The Daily Mail.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.