V Zagrebškem živalskem vrtu pobegnila volkulja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V zagrebškem živalskem vrtu je danes iz ograde pobegnila mlada volkulja, ki se še ni privadila na novo nastanitev in novega samca, s katerim so jo hoteli združiti.
Oglej si celoten članek

Po petih minutah na begu so jo uspešno uspavali in odnesli v kletko, poškodovan ni bil nihče. Volkuljo in volka so sicer v Zagrebu dobili pred kratkim. 

"Po prilagajanju na individualni kletki se je danes začela združitev. Ker se je znašla v novi situaciji, v novem prostoru in z nepoznanim samcem, je samica pobegnila," so sporočili iz živalskega vrta.

Skrbniki in zoologi so jo po petih minutah na begu osamili, varno uspavali in vrnili v kletko. "Nihče od obiskovalcev ni bil ogrožen, a pomembno je, da tudi žival ni poškodovana," so še zapisali.

Iz češkega Plzna

Dogodek bodo še dodatno preučili in na podlagi ugotovitev poostrili varnostne ukrepe, da v prihodnosti ne bi prišlo do podobnih incidentov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V zagrebškem živalskem vrtu imajo sicer več volkov. Novo volkuljo so dobili iz češkega Plzna, volka pa iz Berlina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.