Vizita za živali > Novice
20 ogledov

V Zagrebškem živalskem vrtu pobegnila volkulja

Razno 21.04.14, volk, foto: Shutterstock Shutterstock
V zagrebškem živalskem vrtu je danes iz ograde pobegnila mlada volkulja, ki se še ni privadila na novo nastanitev in novega samca, s katerim so jo hoteli združiti.

Po petih minutah na begu so jo uspešno uspavali in odnesli v kletko, poškodovan ni bil nihče. Volkuljo in volka so sicer v Zagrebu dobili pred kratkim. 

"Po prilagajanju na individualni kletki se je danes začela združitev. Ker se je znašla v novi situaciji, v novem prostoru in z nepoznanim samcem, je samica pobegnila," so sporočili iz živalskega vrta.

Skrbniki in zoologi so jo po petih minutah na begu osamili, varno uspavali in vrnili v kletko. "Nihče od obiskovalcev ni bil ogrožen, a pomembno je, da tudi žival ni poškodovana," so še zapisali.

Iz češkega Plzna

Dogodek bodo še dodatno preučili in na podlagi ugotovitev poostrili varnostne ukrepe, da v prihodnosti ne bi prišlo do podobnih incidentov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V zagrebškem živalskem vrtu imajo sicer več volkov. Novo volkuljo so dobili iz češkega Plzna, volka pa iz Berlina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.