Vsako leto se vrača k svojemu rešitelju

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Prelepa zgodba o nenavadnem prijateljstvu.
Oglej si celoten članek

Magellanovi pingvini se vsako leto selijo na tisoče kilometrov daleč, od Patagonije( južni predeli Argentine in Čila) do brazilske obale, vendar se Jinjin odpravi še nekoliko dlje, k svojemu prijatelju Joaou.

Njuno prijateljstvo sega v leto 2011, ko je upokojeni zidar Joao Pereira de Souza na plaži v bližini Ria de Janeira naletel na ubogega pingvina, vsega obloženega z nafto.

Ptič se mu je seveda zasmilil, zato ga je očistil, mu dal nekaj rib, položil v senco in mu tako rešil življenje. Za tem ga je želel vrniti v morje, vendar se je pingvin vztrajno vračal k njemu, na njegov dom, navaja Wall Street Journal.

Pingvin po imenu Jinjin se sedaj vsako leto vrača k možakarju. Ob določenem času se namreč odpravi na pot proti Patagoniji. Po štirih mesecih se vrne nazaj in 70 letni Joao ga čaka..

Jinjin je v Braziliji, kjer so sicer te živali redko videne, približno osem mesecev, z rešiteljem se igrata in skupaj plavata. Kot je razvidno s posnetka, mu žival ves čas sledi, Joao pa pripoveduje, da drugim živalim običajno ne pusti blizu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.