Vizita za živali > Novice
27 ogledov

Vsako leto se vrača k svojemu rešitelju

Pingvin Youtube
Prelepa zgodba o nenavadnem prijateljstvu.

Magellanovi pingvini se vsako leto selijo na tisoče kilometrov daleč, od Patagonije( južni predeli Argentine in Čila) do brazilske obale, vendar se Jinjin odpravi še nekoliko dlje, k svojemu prijatelju Joaou.

Njuno prijateljstvo sega v leto 2011, ko je upokojeni zidar Joao Pereira de Souza na plaži v bližini Ria de Janeira naletel na ubogega pingvina, vsega obloženega z nafto.

Ptič se mu je seveda zasmilil, zato ga je očistil, mu dal nekaj rib, položil v senco in mu tako rešil življenje. Za tem ga je želel vrniti v morje, vendar se je pingvin vztrajno vračal k njemu, na njegov dom, navaja Wall Street Journal.

Pingvin po imenu Jinjin se sedaj vsako leto vrača k možakarju. Ob določenem času se namreč odpravi na pot proti Patagoniji. Po štirih mesecih se vrne nazaj in 70 letni Joao ga čaka..

Jinjin je v Braziliji, kjer so sicer te živali redko videne, približno osem mesecev, z rešiteljem se igrata in skupaj plavata. Kot je razvidno s posnetka, mu žival ves čas sledi, Joao pa pripoveduje, da drugim živalim običajno ne pusti blizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.