Za 64 odstotkov več zaseženih psov

Foto: EPA
Foto: EPA
Čeprav veljajo naši zahodnji sosedje za velike ljubitelje psov, dovoljeno jim je v številne trgovine, restavracije in druga javna mesta, so v porastu tudi zločini povezani s kosmatinci.
Oglej si celoten članek

Iz njihovega novega poročila Zoomafia 2016 je razvidno, da so zasegli za kar 64 odstotkov več psov, ki so bili namenjeni za borbe. Poleg tega so v zvezi z borbami psov aretirali za kar 110 odstotkov več ljudi.

Foto: Shutterstock Pasji mladiči Žal opažajo tudi povečanje uvoza mladičev psov predvsem iz vzhodnih evropskih držav, kjer so znani po tako imenovanih pasjih tovarnah, kjer psi živijo v nevzdržnih razmerah.  Vse večji je tudi nezakonit uvoz redkih živali. Poročajo tudi o povečanem številu nelegalnih skritih konjskih dirk in povečano število divjih lovcev ter nezakonitega ribolova.

Da bi zmanjšali število pasjih bojev, so v Italiji kriminalisti lansirali prav SOS anonimno številko, ki je namenjena prav za informacije o pasjih bojih. Dodatno pa svoja sredstva vlagajo v dodatne preiskave in zasege živali, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:55 20. Julij 2016.

    e moj baričevič škoda si marsikaj zamuda to bi bilo hm za tvoj orgazmek in tvojih privržencov to mi dela …

  • 16:48 20. Julij 2016.

    kdaj bodo pri nas odgovarjale te zverine v človeški podobi ???????<br />oprostite, a meni se trga srce od bolečine.<br />poražence …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.