Vizita za živali > Novice
40 ogledov

Za 64 odstotkov več zaseženih psov

Pasji boji EPA
Čeprav veljajo naši zahodnji sosedje za velike ljubitelje psov, dovoljeno jim je v številne trgovine, restavracije in druga javna mesta, so v porastu tudi zločini povezani s kosmatinci.

Iz njihovega novega poročila Zoomafia 2016 je razvidno, da so zasegli za kar 64 odstotkov več psov, ki so bili namenjeni za borbe. Poleg tega so v zvezi z borbami psov aretirali za kar 110 odstotkov več ljudi.

Pasji mladiči | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Žal opažajo tudi povečanje uvoza mladičev psov predvsem iz vzhodnih evropskih držav, kjer so znani po tako imenovanih pasjih tovarnah, kjer psi živijo v nevzdržnih razmerah.  Vse večji je tudi nezakonit uvoz redkih živali. Poročajo tudi o povečanem številu nelegalnih skritih konjskih dirk in povečano število divjih lovcev ter nezakonitega ribolova.

Da bi zmanjšali število pasjih bojev, so v Italiji kriminalisti lansirali prav SOS anonimno številko, ki je namenjena prav za informacije o pasjih bojih. Dodatno pa svoja sredstva vlagajo v dodatne preiskave in zasege živali, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.  

Komentarjev 2
  • Božidar Dinič 19:55 20.julij 2016.

    e moj baričevič škoda si marsikaj zamuda to bi bilo hm za tvoj orgazmek in tvojih privržencov to mi dela miška

  • valerijakregar 16:48 20.julij 2016.

    kdaj bodo pri nas odgovarjale te zverine v človeški podobi ???????oprostite, a meni se trga srce od bolečine.poražence pač pustijo da izkrvave in umirajo v velikih mukah, ali pa jih le-teh odrešijo z milostnim strelom.POŠASTI.