Zaradi štorklje dobili visok račun za telefon

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kje se je zgubila štorklja?
Oglej si celoten članek

Poljska okoljevarstvena dobrodelna organizacija Grupa EkoLogiczna je aprila lani štorkljo z imenom Kajtka opremila z GPS napravo, da bi sledila njeni selitveni poti na jug in nazaj na Poljsko. Štorklja bi se tja morala vrniti letos spomladi, a nevladna organizacija ne ve, če ji je to uspelo, saj je ptica med potjo izgubila sledilno napravo. So pa namesto podatkov o njeni poti, dobili račun za deset tisoč zlotov (2.282 evra), potem ko je nekdo ukradel GPS napravo in z njo opravil okoli 20 ur pogovorov - naprava je bila opremljena s SIM-kartico. 

Izgubili sled

Štorklja se je na povratno pot iz Afrike proti Poljski odpravila prvega februarja letos, deset dni kasneje je naredila okoli šest tisoč kilometrov in prišla do doline Modrega Nila v Sudanu. Od takrat naprej se naj bi žival začela gibati v različne smeri do 26. aprila, ko so v organizaciji izgubili signal.  

Vizita za živali Velika reševalna akcija: Štorklje v težavah

 Do 7. junija letos se jim ni niti sanjalo, kaj se je v resnici zgodilo. Takrat so namreč dobili račun za slabih 2.300 evrov. "Nekdo je vzel SIM-kartico iz oddajnika, jo dal v svoj telefon in opravil 20 ur pogovorov," so sporočili z organizacije in razjasnili misterij visokega računa.  

Štorklje Štorklje: Tako je znorel, ko je samičko zalotil med varanjem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.