Vizita za živali > Novice
2511 ogledov

Zaradi štorklje dobili visok račun za telefon

štorklja Shutterstock
Kje se je zgubila štorklja?

Poljska okoljevarstvena dobrodelna organizacija Grupa EkoLogiczna je aprila lani štorkljo z imenom Kajtka opremila z GPS napravo, da bi sledila njeni selitveni poti na jug in nazaj na Poljsko. Štorklja bi se tja morala vrniti letos spomladi, a nevladna organizacija ne ve, če ji je to uspelo, saj je ptica med potjo izgubila sledilno napravo. So pa namesto podatkov o njeni poti, dobili račun za deset tisoč zlotov (2.282 evra), potem ko je nekdo ukradel GPS napravo in z njo opravil okoli 20 ur pogovorov - naprava je bila opremljena s SIM-kartico. 

Izgubili sled

Štorklja se je na povratno pot iz Afrike proti Poljski odpravila prvega februarja letos, deset dni kasneje je naredila okoli šest tisoč kilometrov in prišla do doline Modrega Nila v Sudanu. Od takrat naprej se naj bi žival začela gibati v različne smeri do 26. aprila, ko so v organizaciji izgubili signal.  

štorklje Vizita za živali Velika reševalna akcija: Štorklje v težavah

 Do 7. junija letos se jim ni niti sanjalo, kaj se je v resnici zgodilo. Takrat so namreč dobili račun za slabih 2.300 evrov. "Nekdo je vzel SIM-kartico iz oddajnika, jo dal v svoj telefon in opravil 20 ur pogovorov," so sporočili z organizacije in razjasnili misterij visokega računa.  

Štorklje med gnezdenjem. Štorklje Magazin Štorklje: Tako je znorel, ko je samičko zalotil med varanjem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice