Zaradi suše odprodajajo divje živali

Foto: EPA
Foto: EPA
Oblasti v Zimbabveju, ki ga je prizadela močna suša, so začele prodajati divje živali iz nacionalnih parkov. Tako skušajo preprečiti, da bi živali umrle zaradi lakote in žeje.
Oglej si celoten članek

Zimbabvijske oblasti prek časopisnega oglasa k nakupu vabijo vse ljudi, ki lahko kupijo in skrbijo za divje živali.

"Lahko potrdim, da smo objavili oglas, potem ko je El Nino še zaostril sušo," je dejala tiskovna predstavnica službe, pristojne za parke, Caroline Washaya. Foto: EPA Tiger

Okoljevarstvenik in nekdanji direktor službe Jerry Gotora pa je povedal, da s prodajo živali zbirajo finančna sredstva, s katerimi bodo zagotovili vodo za tiste živali, ki ostajajo v parkih. "Zimbabve se sooča z eno najhujših suš v vsej svoji zgodovini. Hujša je celo od tiste leta 1992, ko je več Foto: EPA suša tisoč živali poginilo, številne pa so prodali," je povedal.

Ob tem se nacionalni parki soočajo tudi s preveliko populacijo slonov. V minulih letih so zato več slonov prodali v različne države, med drugim na Kitajsko. Foto: EPA Sloni

Zaradi suše več kot četrtina prebivalstva Zimbabveja trpi zaradi pomanjkanja hrane, predsednik Robert Mugabe pa je februarja razglasil naravno katastrofo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.