Vizita za živali > Novice
138 ogledov

Zaradi suše odprodajajo divje živali

Lev EPA
Oblasti v Zimbabveju, ki ga je prizadela močna suša, so začele prodajati divje živali iz nacionalnih parkov. Tako skušajo preprečiti, da bi živali umrle zaradi lakote in žeje.

Zimbabvijske oblasti prek časopisnega oglasa k nakupu vabijo vse ljudi, ki lahko kupijo in skrbijo za divje živali.

"Lahko potrdim, da smo objavili oglas, potem ko je El Nino še zaostril sušo," je dejala tiskovna predstavnica službe, pristojne za parke, Caroline Washaya.

Tiger | Avtor: EPA EPA

Okoljevarstvenik in nekdanji direktor službe Jerry Gotora pa je povedal, da s prodajo živali zbirajo finančna sredstva, s katerimi bodo zagotovili vodo za tiste živali, ki ostajajo v parkih. "Zimbabve se sooča z eno najhujših suš v vsej svoji zgodovini. Hujša je celo od tiste leta 1992, ko je več

suša | Avtor: EPA EPA
tisoč živali poginilo, številne pa so prodali," je povedal.

Ob tem se nacionalni parki soočajo tudi s preveliko populacijo slonov. V minulih letih so zato več slonov prodali v različne države, med drugim na Kitajsko.

Sloni | Avtor: EPA EPA

Zaradi suše več kot četrtina prebivalstva Zimbabveja trpi zaradi pomanjkanja hrane, predsednik Robert Mugabe pa je februarja razglasil naravno katastrofo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.