Zato ta značilen pasji vonj

Foto: Profimedia Moker pes
Vas moti neprijeten vonj po mokrem psu?
Oglej si celoten članek

Ljubeče pasje skrbnike vonj kosmatinca ponavadi ne moti. Zdravi psi imajo predsvem za svoje lastnike celo prijeten vonj. Ta pa se zelo spremeni, ko je pes moker. Preberite, zakaj.

"Vonj psov izvira iz izločkov gliv in bakterij, ki živijo v loju, ki ga proizvede njegova dlaka," pojasnjujejo pri American Chemical Society. Prav tako kot denimo v našem znoju. Ko je pes suh, je vonj blag, ko se zmoči, voda razbije vezi, ki držijo skupaj te mikroskopske delce. Hlapne spojine se tako lažje sprostijo v zrak in prispejo do naših nosnic.

Vizita za živali Zato psi žvečijo pohištvo in copate

Kaj storiti?

Edina stvar, ki pomaga je ta, da psa dobro osušimo, najbolje s pasjim fenom. Samo brisača ne pomaga. Nikakor pa ne uporabljajte deodorantov in raznih dišav, saj ti psa motijo in mu lahko škodijo. 

Vizita za živali Zato psi jedo tudi neužitne stvari

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.