Zgodil se je redek in čuden incident

Foto: Profiemdia
Foto: Profiemdia
Kit grbavec trčil v turistično ladjo.
Oglej si celoten članek

Ob severovzhodni obali Avstralije je v turistično ladjo v soboto trčil kit grbavec, pri čemer je bilo poškodovanih več ljudi. Dva potnika zaradi udarca izgubila zavest, nekaj pa jih je izlet z ladjo končalo z zlomljenimi kostmi, poročajo avstralski mediji. 

Kapetan 8,5 metra dolge ladje, 44-letni Oliver Galea, na kateri je bilo poleg nekaj članov posadke tudi pet turistov, je na družbenem omrežju Facebook objavil sliko posledic neobičajnega incidenta v bližini obalnega mesta Bowen v zvezni državi Queensland. Zaradi močnega udarca je imel na čelu namreč globoko ureznino, ki so jo zakrpali z osmimi šivi.

Drugi poškodovanec je imel zlomljeno ličnico, tretji zlomljeni rebri in četrti zlomljen nos, je avstralskim novinarjem dejal Galea.

Ob trku so vsi popadali po tleh in nihče ni vedel kaj se je zgodilo, dokler niso zagledali kita, ki je plaval stran od ladje.

"Bil je redek in čuden incident," je dodal kapetan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:09 12. Avgust 2017.

    Da se pa kit s svojo odlično navigacijo in z vsemi mogočimi senzorji zaleti v ladjo, to je pa noro. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.