Vizita za živali > Novice
3098 ogledov

Zgodil se je redek in čuden incident

Profiemdia
Kit grbavec trčil v turistično ladjo.

Ob severovzhodni obali Avstralije je v turistično ladjo v soboto trčil kit grbavec, pri čemer je bilo poškodovanih več ljudi. Dva potnika zaradi udarca izgubila zavest, nekaj pa jih je izlet z ladjo končalo z zlomljenimi kostmi, poročajo avstralski mediji. 

Kapetan 8,5 metra dolge ladje, 44-letni Oliver Galea, na kateri je bilo poleg nekaj članov posadke tudi pet turistov, je na družbenem omrežju Facebook objavil sliko posledic neobičajnega incidenta v bližini obalnega mesta Bowen v zvezni državi Queensland. Zaradi močnega udarca je imel na čelu namreč globoko ureznino, ki so jo zakrpali z osmimi šivi.

Drugi poškodovanec je imel zlomljeno ličnico, tretji zlomljeni rebri in četrti zlomljen nos, je avstralskim novinarjem dejal Galea.

Ob trku so vsi popadali po tleh in nihče ni vedel kaj se je zgodilo, dokler niso zagledali kita, ki je plaval stran od ladje.

"Bil je redek in čuden incident," je dodal kapetan.

Komentarjev 1
  • jerneja45 18:09 12.avgust 2017.

    Da se pa kit s svojo odlično navigacijo in z vsemi mogočimi senzorji zaleti v ladjo, to je pa noro. Ali je zelo bolan ali pa jih je napadel. Druge ni. Oropati jih zagotovo ni hotel.