Živela z zobmi na zadnji strani glave

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Lovec naletel na strašljivi prizor, pumi so zrasli še eni zobje.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki za divje živali si v teh dneh razbijajo glavo zaradi nenavadne pume najdene v goratih območjih ob mestu Preston v ameriški zvezni državi Idaho.

Lovec, ki je to divjo žival ustrelil, ker mu je pred tem pokončala psa, je ob najdbi mrtve pume naletel na nenavadni, strašljivi prizor - velika mačka je imela zobe tudi na zadnji strani glave. 

Čeprav strokovnjaki pravijo, da kaj takega še niso videli, so med njimi že zaokrožile teorije o tem, kaj bi se lahko zgodilo.

Ena o teorij pravi, da bi lahko bili zobje last puminega, v maternici združenega enojajčnega dvojčka; fetus dvojčka pa je pred rojstvom odmrl.

Nekateri strokovnjaki deformacijo pripisujejo teratomu, benigni tvorbi, podobni različnim delom telesa. Ta, v grški mitologiji poimenovan "strašljivi tumor", so odkrili tudi pri človeku, tumorji pa so vsebovali lase, zobe, kosti ali celo oči, roke, noge, trup ali druge dele telesa. V nekaterih primerih so teratomi podobni zarodkom.  

dezurni@zurnal24.si

 

Um. This mountain lion has teeth. on. its. head. https://t.co/k1YzhVGQRW pic.twitter.com/XyzHequx39

— Science Channel (@ScienceChannel) January 10, 2016
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.