Vizita za živali > Novice
71 ogledov

Živela z zobmi na zadnji strani glave

Strašljiva puma Žurnal24 main
Lovec naletel na strašljivi prizor, pumi so zrasli še eni zobje.

Strokovnjaki za divje živali si v teh dneh razbijajo glavo zaradi nenavadne pume najdene v goratih območjih ob mestu Preston v ameriški zvezni državi Idaho.

Lovec, ki je to divjo žival ustrelil, ker mu je pred tem pokončala psa, je ob najdbi mrtve pume naletel na nenavadni, strašljivi prizor - velika mačka je imela zobe tudi na zadnji strani glave. 

Čeprav strokovnjaki pravijo, da kaj takega še niso videli, so med njimi že zaokrožile teorije o tem, kaj bi se lahko zgodilo.

Ena o teorij pravi, da bi lahko bili zobje last puminega, v maternici združenega enojajčnega dvojčka; fetus dvojčka pa je pred rojstvom odmrl.

Nekateri strokovnjaki deformacijo pripisujejo teratomu, benigni tvorbi, podobni različnim delom telesa. Ta, v grški mitologiji poimenovan "strašljivi tumor", so odkrili tudi pri človeku, tumorji pa so vsebovali lase, zobe, kosti ali celo oči, roke, noge, trup ali druge dele telesa. V nekaterih primerih so teratomi podobni zarodkom.  

dezurni@zurnal24.si

 

Um. This mountain lion has teeth. on. its. head. https://t.co/k1YzhVGQRW pic.twitter.com/XyzHequx39

— Science Channel (@ScienceChannel) January 10, 2016
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.