20-letnica, ki je želela umreti, se je poslovila

Foto: Profimedia
Družina jo je želela odpeljati v tujino na evtanazijo. Ponoči je umrla.
Oglej si celoten članek

20-letnica iz Sovjaka, Sanja Pertoci, ki se je že od leta 2013 borila s hudo boleznijo, osteosarkomom, hudo obliko raka, je ponoči umrla.

Vse od začetka bolezni se je soočala s številnimi operacijami in kemoterapijami. Želela si je umreti, ker pri nas evtanazija še ni zakonsko možna, jo je družina želela odpeljati v tujino, v Belgijo.

Pred dnevi je na spletnih omrežjih zaokrožila njena pretresljiva zgodba, ki je bila kar šest let zaznamovana z zahrbtno boleznijo. Kot je bilo navedeno v teh zapisih, so zdravniki vse oblike zdravljenja izčrpali, poslali so jo v domačo oskrbo.

Prejemala je visoke odmerke morfija, njene bolečine so se stopnjevale. Zaradi oteženega dihanja ni smela prejemati nobenih antidepresivov, njena želja je bila, da bi se dostojno poslovila od družine, brez bolečin.

Ponoči je 20-letnica zaspala, je danes zaokrožilo na spletnih omrežjih.

Žalostno Belgijska šampionka se je odločila za evtanazijo

Svet Italijani se odločajo za smrt v Švici

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 00:12 24. Februar 2019.

    Le tuhtajte le vendar smrt je gvisna, če bo možno se bom na njo pripravil da ko pride da me …

  • 18:25 23. Februar 2019.

    Ubogo dekle, žalostno da je mogla tako trpeti za rakom. Kljub temu pa upam, da se evtanazija v Sloveniji nikoli …

  • 15:41 23. Februar 2019.

    Upam, da ste ob tej žalostni novici razmislili, kaj pomeni za vaše otroke. V Sloveniji otroci umirajo od raka. Stališče …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.