Zdravje
16410 ogledov

20-letnica, ki je želela umreti, se je poslovila

Sveče
Družina jo je želela odpeljati v tujino na evtanazijo. Ponoči je umrla.

20-letnica iz Sovjaka, Sanja Pertoci, ki se je že od leta 2013 borila s hudo boleznijo, osteosarkomom, hudo obliko raka, je ponoči umrla.

Vse od začetka bolezni se je soočala s številnimi operacijami in kemoterapijami. Želela si je umreti, ker pri nas evtanazija še ni zakonsko možna, jo je družina želela odpeljati v tujino, v Belgijo.

Pred dnevi je na spletnih omrežjih zaokrožila njena pretresljiva zgodba, ki je bila kar šest let zaznamovana z zahrbtno boleznijo. Kot je bilo navedeno v teh zapisih, so zdravniki vse oblike zdravljenja izčrpali, poslali so jo v domačo oskrbo.

Prejemala je visoke odmerke morfija, njene bolečine so se stopnjevale. Zaradi oteženega dihanja ni smela prejemati nobenih antidepresivov, njena želja je bila, da bi se dostojno poslovila od družine, brez bolečin.

Ponoči je 20-letnica zaspala, je danes zaokrožilo na spletnih omrežjih.

Marieke Vervoort Žalostno Šport Belgijska šampionka se je odločila za evtanazijo Marco Cappato Svet Italijani se odločajo za smrt v Švici

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 00:12 24.februar 2019.

    Le tuhtajte le vendar smrt je gvisna, če bo možno se bom na njo pripravil da ko pride da me vzame hitro!

  • klara42 18:25 23.februar 2019.

    Ubogo dekle, žalostno da je mogla tako trpeti za rakom. Kljub temu pa upam, da se evtanazija v Sloveniji nikoli ne uzakoni, saj se v tujini to na veliko izkorišča. So primeri kjer si želijo ljudje dejansko umreti, so pa ...prikaži več tudi taki ko svojci na njih pritiskajo in jim vzbujajo občutek krivde, da se na koncu posamezniki odločijo za evtanazijo samo, da ne bi bili v breme svojcem. In to je samo kaplja v morje.

  • Igor Đukanović 15:41 23.februar 2019.

    Upam, da ste ob tej žalostni novici razmislili, kaj pomeni za vaše otroke. V Sloveniji otroci umirajo od raka. Stališče svetovne zdravstvene organizacije WHO je, da rdeče (zlasti procesirano) meso raka povzroča. Kdaj bomo otroke zaščitili? A ne bi zaščita ...prikaži veččita bila ustreznejša od zapravljanja energije za tuhtanja o evtanaziji?