"5-mesečni dojenček umiral pred nami"

Foto: Epa
Foto: Epa
Dojenček je bil covid pozitiven, imel je hudo vnetje pljuč.
Oglej si celoten članek

Strokovni vodja bolnišnice v Čakovcu na Hrvaškem Igor Šegović je danes za tamkajšnji N1 povedal, da so zdravniki v tej bolnišnici v soboto oživljali dojenčka s hudim vnetjem pljuč, ki se je okužil z novim koronavirusom. 

"5-mesečnni dojenček je dobesedno umiral pred nami. Zahvaljujoč pravočasni in ustrezni reakciji dežurne službe in zdravilom smo otroka rešili. Izven življenjske nevarnosti je, vendar ko to vidite, potem se resnično začnete zavedati, da ima cepljenje in upoštevanje epidemioloških ukrepov smisel in da res ne bi smeli priti do te točke, da bi nam otroci umirali zaradi covida-19," je poudaril omenjeni zdravnik. 

Povedal je, da njihova bolnišnica ob takšnih razmerah, ki veljajo na Hrvaškem zdaj, lahko zdrži le še teden do dva in poudaril, da pri njih od 50 hospitaliziranih 36 ni cepljenih. "Cepljenje ima učinek, mi v bolnišnicah to vidimo." 

Daleč največ okužb doslej

Na Hrvaškem so sicer v minulih 24 urah ob 14.374 testih zabeležili 6310 novih okužb z novim koronavirusom, kar je daleč največ od izbruha epidemije februarja lani. V zadnjem dnevu je umrlo še 32 covidnih bolnikov, skupno že 9364, je danes v Zagrebu sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

V bolnišnicah na Hrvaškem se trenutno zdravi 1680 covidnih bolnikov, med njimi jih 219 potrebuje podporo medicinskih ventilatorjev.

Novi val epidemije covida-19 je v preteklih dneh nekoliko okrepil zanimanje ljudi za cepljenje, a Hrvaška ostaja med državami članicami EU z najmanjšim deležem cepljenih prebivalcev. Do srede zvečer je bilo polno cepljenih 53,42 odstotka odraslih prebivalcev, je še objavil štab.

Slovenija V teh regijah in občinah so razmere najbolj resne Zdravje Do februarja lahko še pol milijona žrtev

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 21:18 4. November 2021.

    Danes na meniju vam serviramo samo medijsko ogabo.

  • 20:52 4. November 2021.

    Res ste bedni, Žurnal. Patetični. Nimam več želodca za vaše bedastoče. Navadno režimsko trobilo. Zdajle se odjavljam s tega portala, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.