Zdravje
24552 ogledov

"5-mesečni dojenček umiral pred nami"

Covid-19 Epa
Dojenček je bil covid pozitiven, imel je hudo vnetje pljuč.

Strokovni vodja bolnišnice v Čakovcu na Hrvaškem Igor Šegović je danes za tamkajšnji N1 povedal, da so zdravniki v tej bolnišnici v soboto oživljali dojenčka s hudim vnetjem pljuč, ki se je okužil z novim koronavirusom. 

"5-mesečnni dojenček je dobesedno umiral pred nami. Zahvaljujoč pravočasni in ustrezni reakciji dežurne službe in zdravilom smo otroka rešili. Izven življenjske nevarnosti je, vendar ko to vidite, potem se resnično začnete zavedati, da ima cepljenje in upoštevanje epidemioloških ukrepov smisel in da res ne bi smeli priti do te točke, da bi nam otroci umirali zaradi covida-19," je poudaril omenjeni zdravnik. 

Povedal je, da njihova bolnišnica ob takšnih razmerah, ki veljajo na Hrvaškem zdaj, lahko zdrži le še teden do dva in poudaril, da pri njih od 50 hospitaliziranih 36 ni cepljenih. "Cepljenje ima učinek, mi v bolnišnicah to vidimo." 

Daleč največ okužb doslej

Na Hrvaškem so sicer v minulih 24 urah ob 14.374 testih zabeležili 6310 novih okužb z novim koronavirusom, kar je daleč največ od izbruha epidemije februarja lani. V zadnjem dnevu je umrlo še 32 covidnih bolnikov, skupno že 9364, je danes v Zagrebu sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

V bolnišnicah na Hrvaškem se trenutno zdravi 1680 covidnih bolnikov, med njimi jih 219 potrebuje podporo medicinskih ventilatorjev.

Novi val epidemije covida-19 je v preteklih dneh nekoliko okrepil zanimanje ljudi za cepljenje, a Hrvaška ostaja med državami članicami EU z najmanjšim deležem cepljenih prebivalcev. Do srede zvečer je bilo polno cepljenih 53,42 odstotka odraslih prebivalcev, je še objavil štab.

okužbe sledilnik Slovenija V teh regijah in občinah so razmere najbolj resne nošenje mask na prostem Zdravje Do februarja lahko še pol milijona žrtev

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 7
  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 21:18 04.november 2021.

    Danes na meniju vam serviramo samo medijsko ogabo.

  • lovro4 20:52 04.november 2021.

    Res ste bedni, Žurnal. Patetični. Nimam več želodca za vaše bedastoče. Navadno režimsko trobilo. Zdajle se odjavljam s tega portala, ker je res navadno, senzacionalistično, podkupljeno sranje.