Ali lahko segrejemo jogurt?

Foto: Profimedia
Včasih so kislo mleko jedli iz sklede, ker je zorelo na sobni temperaturi, pojedli pa smo ga še isti dan
Oglej si celoten članek

Evropsko združenje za otroško prehrano (ESPGHAN) in Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporočata uvedbo kravjega mleka šele po prvem letu starosti, majhne količine kravjega mleka in mlečne izdelke, kot so jogurt, skuta, sir, smetana in maslo, pa lahko začnemo uvajati po dopolnjenem 9. mesecu starosti.

Kravje mleko Otroci, ki pijejo kravje mleko, višji od vrstnikov

Mamico z dvema majhnima otrokoma je ob tem zanimalo, kako je s segrevanjem jogurta, saj ga njena malčka nočeta jesti hladnega, torej tistega iz hladnilnika. "Zanima me, ali bi naredila kaj narobe, če bi jima jogurt segrela vsaj na sobno temperaturo. Bojim se namreč, da bi se v njem na toplem razvile bakterije," se glasi vprašanje Zvezi potrošnikov Slovenije. 

Na sobni temperaturi

Včasih so kislo mleko jedli iz sklede, ker je zorelo na sobni temperaturi, pojedli pa smo ga še isti dan, spomnijo na zvezi.  "Industrijsko pripravljen jogurt lahko segrejemo tako, da ga pustimo v zaprti in originalni embalaži na sobni temperaturi do dve uri in nato pojemo ves izdelek. Če bomo naredili tako, potem ni prav nobenega tveganja za zdravje," dodaja Marjana Peterman z ZPS. Dodaja, da segret jogurt sicer bolj tekoč, a je še vedno užiten in varen. 

Zdravje Dam lahko na opekline jogurt?

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.